לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
Kiko

כתיבת ספר שמבוסס על ספר אחר - זכויות יוצרים

שלום, אני מתכוון להשיק ספר אלקטרוני שיתבסס על ספר אלקטרוני קיים. למעשה אני אשכתב אותו מחדש, אוריד קטעים שלא מתאימים, אוסיף קטעים מקוריים, אשנה את השם, העיצוב, הסגנון וכמעט הכל. למרות השינויים, הספר שלי יהיה מבוסס על מידע מהספר הקיים (ספר עיוני, סוג של עזרה עצמית, לא ספר לימוד). רציתי לדעת מה הזוית החוקית של העניין? האם זה יהיה מספיק אם אציין שהספר מבוסס על ספר אחר, או שאני צריך לשלם תגמולים? מה נהוג בהסכמים כאלו בדר"כ בתעשייה? תודה רבה על העזרה.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, יש לבחון האם הספר שתיצרו יהווה יצירה חדשה, או שמא יצירה נגזרת המתבססת באופן מהותי על היצירה המקורית. עשיית יצירה נגזרת היא פעולה הנחשבת לאחת מהזכויות הבלעדיות של היוצר המקורי, ועשייתה ללא קבלת היתר/רישיון מבעל זכות היוצרים תחשב להפרת זכות זו. לכן מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום זכויות היוצרים, על מנת שיבחן את היצירה המקורית אל מול החדשה, על מנת להעניק לך ייעוץ משפטי בהתאם לנסיבות המקרה שלך. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים