לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הילה

שאלה

שלום יש לי שאלה לגבי שם עסק ודומיין אני לא יכולה ממש לנקוט בשמות אני יתן משהו דומה על מנת להסביר . יש שם לדוגמא הפתעה פור יו ובנאדם רוצה לקרוא הפתעה פור מי.האם זה בסדר? ועוד שאלה : יש לדוגמא: אבזם פור מי ובנאדם רוצה לקרוא הפתעה פור מי זה בסדר? ושניהם עוסקים באותו תחום האם זה בסדר? אם אפשר הסבר ברור אני ישמח תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

הילה שלום, שאלתך נוגעת לשני תחומים: תחום סימני המסחר ותחום שמות המתחם (דומיינים). על מנת לרכוש דומיין תחת שם מסוים יש לבדוק האם מדובר בכתובת פנויה, אולם גם אם הכתובת פנויה אין הדבר אומר בהכרח כי ניתן לעשות בכתובת זו שימוש, שכן ייתכן וקיים סימן מסחר רשום תחת שם זה בבעלות של אחר. לצורך כך יש לפנות לעורך-דין או עורך פטנטים המתמחה בתחום על מנת שייבצע בדיקה בהתאם לשם אותו את מעוניינת לרשום וכן למדינות בהן את מעוניינת לפעול. מטרת הבדיקה היא לראות האם קיימים סימני מסחר זהים/דומים עד כדי הטעייה, אשר יכולים למנוע ממך לעשות שימוש בשם הרצוי. כמו כן, יש לקחת בחשבון כי גם סימנים אשר אינם רשומים יכולים להיחשב ל"סימנים מוכרים היטב" הזכאים להגנה מסוימת בהתאם לחוק. לכן כאמור, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי בעניין. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים