לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדי

אני רוצה להשתמש בגרפיקה של האתר הזה להכנת סטנסלים, רשום שאני צרכה לתת קרדיט אם אני מפרסמת באתר

האם אני צרכה לתת קרדיט על הסטנסיל עצמו (מצרפת דוגמה למוצר דומה) או בפרסום שלו באינטרנט. כי אני לא משתמשת בגרפיקה ישירות באתר. http://www.matok.net/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=2296 זה האתר שממנו לקחתי את הגרפיקה: http://all-silhouettes.com/ הייתי שמחה לדעת תשובה דומה לגבי כרטיסי ביקור. זה מאוד יקל עלי אם אני לא חייבת אז בבקשה לא ליתר ביטחון או משהו. תודה מראש עדי :)

עו"ד מיכל לוצאטו

עדי שלום, בתנאי השימוש המופיעים באתר אליו הפנית, כתוב שהבעלים של האתר "יצר 90% מהצלליות המופיעות באתר". האתר לא מציין איזה עבודות הוא העתיק מאחרים והאם הדבר נעשה ברישיון או לא כך שלמעשה המשתמש בצלליות באתר מסתכן בתביעה בזכויות יוצרים וכלל לא בטוח שקרדיט לאתר ממנו נלקחה הצללית ימנע תביעות מצד בעל הזכות. צללית מקורית יכולה להיות מוגנת בזכויות יוצרים ולכן העתקתה ללא רשות הבעלים מהווה הפרה. חשוב לציין שאם מקור ההפרה הוא בעל האתר הדבר לא פוטר אחרים שעשו שימוש ביצירות המפרות והם עשויים להיחשב כמי שעשו הפרה תורמת. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

עדי

ולפעם הבאה למצב דומה, אם היה רשום שהוא עשה 100% מהגרפיקה. האם הייתי צרכה לתת קרדיט על הסטנסיל עצמו או על כרטיס ביקור? או על צילום של הסטנסיל כדי למכור אותו באינטרנט?

עו"ד מיכל לוצאטו

עדי שלום, בחוק זכות יוצרים נקבעו זכויות מוסריות. אחת מהזכויות המוסריות היא זכות הייחוס, לפיה, זכותו של יוצר של יצירה אומנותית, יצירה דרמטית, יצירה מוסיקלית או יצירה ספרותית (למעט תוכנות מחשב) "כי שמו יקרא בהיקף ובמידה הראויים בנסיבות הענין". עפ"י הדין, זכות הייחוס חלה גם על יצירות נגזרות. הצלליות שבאתר הן בבחינה יצירה אומנותית. לכן, לכאורה גם יצירה נגזרת של הצלליות כמו כרטיסי ביקור או שימוש אחר באותה הגרפיקה, כפופים לזכותו של היוצר שהיצירה תקרא על שמו. בפועל, בתי משפט צמצמו את זכותו של היוצר שהיצירה תקרא על שמו למבחן "ההיקף והמידה המקובלים". מבחן זה מוביל לתוצאות שונות בסוגי יצירות שונות. אתרי אינטרנט שמעלים לשימוש הציבור עבודות מתוצרתם, בדר"כ מפרסמים באתר או בהסכם משתמש את תנאי שימוש ביצירות. לעיתים תהיה התייחסות או דרישה למתן קרדיט לאתר. לכן, לא ניתן לתת תשובה אחת שתכסה שימוש שתעשי בכל אתר בעתיד והדברים טעונים בדיקה פרטנית. מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים