העתקת תוכן תוך כדי ציון ברור מאיפה לקוח התוכן
שלום רב שאלה האם אני יכול להשתמש בתוכן המפורסם באינטרנט באתר מפורסם ישירות לאתר שלי מילה במילה - העתק הדבק, כאשר אני מפרסם באופן ברור את המקור ושהתוכן נלקח מהמקור ? האם בעצם הבהרה זו אני יכול להשתמש בתוכן (לא קישור אלא שימוש ) תודה
גולן שלום, התשובה היא שלילית. שימוש ביצירה מוגנת של אחר צריך להעשות רק לאחר קבלת היתר/רכישת רישיון שימוש מבעל הזכויות, או בהתאם למגבלות השימוש ההוגן המנויות בחוק: 19. (א) שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. (ב) לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, יישקלו, בין היתר, כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. ויודגש, גם במקרים של קבלת היתר/רכישת רישיון שימוש או שימוש הוגן, יש להקפיד ולהימנע מלפגוע בזכותו המוסרית של היוצר, וזאת ע"י מתן קרדיט ראוי. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.