ישראל

זכויות יוצרים בציור המועתק מציור קיים

אדם הזמין ציור ושלח לי ציור קיים שאעשה לו העתק. אני השתמשתי ברעיון הכללי שהלקוח ביקש ובניתי אותו מהראש שלי בצורה שונה. הבנאדם טוען שאסור לי לצייר את הציור הזה שוב לאחרים וכי הזכויות שייכים לו. מדובר ביודאיקה. אשת חיל על קלף והשאלה האם יש בידו הזכות לחסום אותי מלצייר את האלמנטים שציירתי אצלו לעולם ועד.

עו"ד מיכל לוצאטו

ישראל שלום, ראשית העובדה כי יצרת ציור בהתבסס על ציור אחר יכולה לעלות סוגיה של העתקה, גם אם ישנו שוני מסוים. במידה והיצירה שלך מבוססת באופן מהותי על יצירה קודמת מוגנת, הדבר עלול להיחשב כהפרת זכות יוצרים. מעבר לכך, על מנת לבדוק אם יש ממש בטענת הלקוח שלך אין מנוס מלבחון את היצירה שלך אל מול הציור המקורי וכן אל מול האלמנטים המוכרים בתחום היודאיקה, וזאת על מנת לראות האם מדובר באלמנטים מקוריים שלך/של הלקוח או שמא מדובר באלמנטים מוכרים בתחום היודאיקה. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים