איתן

קניון רוחני באינטרנט

שלום. העתקתי תמונה מאתר אינטרנט שמקורו ברוסיה לאתר שלי. לאחר חודש קיבלתי מכתב התראה בו אני נדרש לתשלום של שלושים אלף ש"ח מאחר ולטענת זכויות התמונה שייכים ללקוח שלהם. אציין כי בתנאי האתר מצויין כי כל התמונות מותרות להעתקה. האם יש בעייה?

עו"ד מיכל לוצאטו

איתן שלום, על מנת לבדוק אם השימוש שעשית בתמונה הינו מפר או חוקי, יש לבחון את תנאי השימוש של האתר אל מול השימוש בפועל, וכן לבדוק האם ישנן עובדות חשובות נוספות. למשל, ייתכן כי האתר עצמו העתיק תמונות ממקור אחר ועשה שימוש מפר, ובו-זמנית העניק רישיון שימוש ליצירות שכלל אין לו בהן זכות. במצב דברים שכזה יש לך טענת הגנה של "מפר תמים". זוהי רק דוגמה אחת מיני רבות, ומסיבה זו יש לבחון את עובדות המקרה הספציפי שלך (דבר אשר לא ניתן לעשות במסגרת פורום זה). היות וקיבלת מכתב התראה אני ממליצה כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם על מנת שלא להגדיל את חשיפתך המשפטית. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים