דניאל

האם יש מקום לתביעה כספית

שלום רב, בשנת 2012 חתמתי חוזה עם הוצאת ספרים להוצאה לאור של ספר שכתבתי. הספר יצא ב-2013 ועפ"י החוזה, ההוצאה התחייבה להפיץ אותו ברשתות הספרים הגדולות, בחנויות ספרים וכיו"ב. היה זה התנאי העיקרי להסכמתי להוציא אותו לאור דרכם, שכן בספרי הקודם הייתי מאוד מאוכזב מהתנהלותה השיווקית של ההוצאה הקודמת שלי. סוכם על הדפסה ראשונית של כ-1050 ספרים, כאשר כ-50 מהם יופצו חינם בקרב אמצעי המדיה השונים לקידום המכירות, והיתר בחנויות. עד מהרה הסתבר לי שבאף חנות גדולה, סטימצקי וצומת ספרים, לא היו עותקים. כל מי שרצה לקנות את הספר לא מצא אותו בחנויות ועליו היה להזמין אותו במיוחד. מכרה שלי רכשה 40 עותקים לארגון מסויים, אני קיבלתי כמה עשרות עותקים להפצה/למכירה בין מקורבי בערב השקה, והשאר היה מונח בהוצאה חודשים ארוכים כשבסופו של דבר נתבקשתי לבוא ולקחת 750 עותקים והם אצלי במחסן. את ההפרש רכשו בעיקר מכרים שלי, ומההוצאה לא קיבלתי שקל כי לא היתה הפצה ראויה ולא היו גם הכנסות. שילמתי כ-25,000 ש"ח להוצאה עם חתימת החוזה. שאלתי: האם לאור התנהלותה השיווקית הכושלת והמנוגדת לחוזה של ההוצאה יש מקום לדרוש ממנה חזרה את כספי? תודה עבור תשובתכם.

עו"ד מיכל לוצאטו

דניאל שלום, אני מציעה כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, אשר במסגרתו ייבחנו גם החוזה עם הוצאת הספרים וגם השתלשלות האירועים אשר לטענתך הובילה להפרת החוזה כאמור. יש לבחון לאילו סעדים אתה זכאי במידה והופר החוזה ואיזה נזק נגרם. לאחר מכן יש להחליט בדבר האסטרטגיה המשפטית הטובה ביותר, ואת כל זאת לא ניתן לעשות דרך פורום זה אלא ע"י קבלת ייעוץ מקצועי בהתאם לסיטואציה הפרטית שלך. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים