גלית

דמוניות דיסני ,אך לא מועתקות אחד לאחד

שלום אני רוצה לאייר ספר לילדים על נסיכות, אני רוצה לקחת השראה מדיסני , אך לא להעתיק אחד לאחד, ללא אזכור השמות של הנסיכות בספר, מה שיהיה דומה זה הצבעים של השמלה, הפנים שונות לגמרי,האם זו הפרה של זכויות יוצרים? והאם במידה ואני משתמשת בדמויות מאגדות עממיות , שדיסני עשו להן עיבוד משלהם, זה עדיין מהווה הפרת זכויות יוצרים ? תודה

עו"ד אורן מנדלר

גלית שלום, זכות יוצרים ביצירה לא תחול על רעיון, בין היתר, אלא על דרך ביטויו. כלומר, הרעיון, כשלעצמו, המתייחס לנסיכות לבושות בשמלות בצבעים מסוימים, אינו מוגן. יחד עם זאת, ככל שקיים דמיון מהותי בין הדמויות אותן את מאיירת, לבין אלו של דיסני, קיים חשש שהשימוש אותו את עושה עלול לעלות לכדי שימוש בחלק מהותי ביצירה מוגנת, אשר מהווה הפרה של זכות יוצרים. לשאלתך השנייה, שימוש בדמויות מאגדות עממיות עשוי להוות יצירה נגזרת שאינה מצריכה קבלת רשות מבעל הזכויות, במידה ואותן אגדיות עממיות הן נחלת הכלל (אם אותן אגדות אינן נחלת הכלל יש צורך בקבלת רישיון שימוש מבעל הזכויות). יחד עם זאת, אם קיימות כבר יצירות נגזרות לאגדות עממיות, כמו במקרה של דיסני, יש לוודא שיצירה נגזרת מטעמך אינה עושה שימוש ברכיבים מקוריים מהיצירה הנגזרת של דיסני, שכן דבר זה עשוי להיחשב להעתקה של היצירה הנגזרת של דיסני. בברכה, אורן * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים