תומר

הקמת אתר פתרונות למבחנים

אני וחבר טוב שלי רוצים להקים אתר בו יפורסמו לציבור הסטודנטים מבחנים וסריקות של סטודנטים למבחן זה. זה משום שהמערכת האקדמית אינה מוכנה לספק פתרונות מלאים למבחנים, וזה מאוד מקשה על הלמידה לקראת תקופת המבחנים. השאלה היא האם פרסום של מבחנים משנים שעברו השייכים למוסד אקדמי באתר פרטי שפתוח לציבור יכול להוות עילה לתביעה משפטית על זכויות יוצרים?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום תומר, התשובה הקצרה היא כן, וכעת אפרט: ככלל, יצירה ספרותית היא יצירה ברת הגנה, וגם טקסט קצר יכול להיחשב ליצירה ספרותית ברת הגנה, ככל ומדובר בטקסט מקורי שעומד בדרישות החוק (כגון יצירתיות והשקעה מינימליות). במידה ומדובר בשאלות מתמטיות (ללא מלל), הרי שהחוק קובע כי "מושג מתמטי" כשלעצמו אינו בר הגנה. אולם, זכות יוצרים מגנה גם על יצירות מסוג "לקט"ולכן גם סידור של שאלות מתמטיות יכול להיחשב ליצירה מוגנת. כמו כן, לסטודנטים עצמם קיימת זכות יוצרים ביצירתם, קרי בחינתם, ולכן יש לקבל את אישורים לשימוש האמור, אך מכל מקום נראה כי דרך המלך תהיה ראשית להסדיר נושא זה מול המוסד האקדמי, כדי שלא להיחשף לתביעת הפרה. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים