צבי

שימוש במותגים לצורך המחשה במה החברה עוסקת

| שלום, אני מעוניין לדעת האם יש אפשרות להשתמש עם מותגי חנויות ידועים למטרת המחשה או העברת מסר שהחברה משווקת את אותם מוצרים של אותו מותג/חנות בברכה

עו"ד מיכל לוצאטו

צבי שלום, כבר נקבע בפסיקה כי השימוש בסימן מסחר רשום ביחס לסחורתו של בעל הסימן עצמו אינו נחשב להפרתו, כל עוד הוא עומד במספר מבחנים: מבחן הזיהוי - המוצר אינו ניתן לזיהוי בקלות ללא השימוש בסימן המסחר; מבחן חיוניות השימוש - השימוש בסימן המסחר הינו במידה שאינה עולה על הנדרש לשם זיהוי כאמור; מבחן החסות - השימוש בסימן המסחר אינו מצביע על חסות שבעל הסימן נותן למשתמש בו. כאשר אדם שאינו מורשה בידי בעל סימן המסחר עושה שימוש בסימן המסחר המוגן לצורך שיווק, כלומר כאשר השימוש בסימן המסחר אינו מתמצה במכירת "סחורה אמיתית" גרידא, יהיה שימוש זה כפוף למבחנים שלעיל. כמו כן, יש להיזהר שלא להקים עילת תביעה בגין גניבת עין במקרים בהם קיים חשש סביר להטעיית הציבור באשר לחסות שפורש היצרן על פעולת המוכר או באשר לקשר בין המוכר ליבואן הרשמי, ככל שהיבואן הרשמי מצליח להוכיח כי רכש מוניטין עצמאי. כך נקבע בפסק-דין ע"א 7629/12 אלעד מנחם סוויסה נ' TOMMY HILFIGER LICENSING LLC (פורסם בנבו, 16.11.2014), כי כינוי העסק בשם "מחסן היבואן טומי הילפיגר" מקים חשש סביר להטעיית הציבור. לכן, המערערים ביצעו עוולה של גניבת עין כלפי טומי הילפיגר בנוגע לשם העסק. זוהי דוגמה לפעולה אסורה בתחום זה. מקווה שהמידע ברור ומועיל. בהצלחה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים