בן נהוראי גטניו

עיצוב מוצר - זכויות יוצרים

שלום ונעים מאוד, בימים אלו אני מקים אתר מכירות, באתר ימכרו תיקים, ארגוניות שונות, מחברות עטים ועוד. ברצוני לדעת - איך אני יכול לדעת אם המוצר שברצוני למכור מוגן ע"י זכויות יוצרים? כמובן שאני לא מדבר על מצב שבו יש לוגו או משהו כזה על גביי המוצר. למשל, ישנם מספר עטים, שאני יודע שבוודאות - העיצוב המקורי שלהם נוצר ע"י חברה X. אני לא רוכש את העטים באופן ישיר מאותו חברה, אלא מספקים שונים בסין. איך אני יכול לדעת שבאפשרותי למכור את המוצרים השונים בראש שקט מבלי להיות חשוף חלילה לתביעות?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום בן, התנצלותי על העיכוב בתשובה אשר נבע מתקלה טכנית באתר. בתור היבואן מוטלת עליך האחריות לבדוק כי המוצרים אותם אתה מייבא הם אינם מוצרים מפרים. כאשר מדובר בייבוא מסין אכן זה עלול להיות בעייתי ובמידה ואתה רוצה להיות בטוח אז דרך המלך היא לרכוש מהספק/היצרן המקורי. בנוסף, בכל הסכם מול ספק יש לכלול סעיף לפיו הספק מתחייב כי כל הסחורה הינה סחורה חוקית שאינה מפרה זכויות כלשהן, לרבות זכויות קניין רוחני. קח בחשבון כי ייבוא מוצרים מפרים הוא נושא רציני ובמידה והמשלוח מעוכב במכס ונמצא כמפר, היבואן חשוף להליכים אזרחיים ופליליים. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים