שושי יערי

זכויות יוצרים של ספר ילדים

אני ממחיזה הצגת בובות במתבססת על סיפור ילדים. אם אני מפרסמת, כדוגמא: הצגה-"השד של איתמר" בהשראת סיפרו של דויד גרוסמן "איתמר צייד החלומות". האם יש בכך משום הפרת זכויות יוצרים אם לא קיבלתי את רשותו של הסופר?

עו"ד מיכל לוצאטו

שושי שלום, התנצלותי על העיכוב בתשובה אשר נבע מתקלה טכנית באתר. זו שאלה מעניינת ומורכבת שכן היא מערבת נושאים אחרים מלבד זכויות יוצרים, כמו שימוש במוניטין ובשמו של אדם. לעניין זכויות היוצרים, אינני יודעת עד כמה הצגתך מתבססת על יצירתו של גרוסמן. חוק זכות יוצרים קובע כי "יצירה נגזרת" היא יצירה שמבוססת באופן מהותי על יצירה קודמת. במידה וזה המצב, הרי שעליך לבקש את אישורו של גרוסמן לעשות שימוש כלשהו ביצירה הנגזרת. אני מציעה כי תפני לדויד גרוסמן ו/או לנציגיו על מנת לקבל את אישורם לנושא בכדי להימנע מבעיות כלשהן. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים