אלכס

האם אני יכול לצלם מוצרים עם לוגו?

שלום רב, אני צלם בתחילת דרכי וברצוני כעת לבנות את תיק העבודות שלי. להרבה מוצרים יש לוגו. האם מותר לי לצלם מוצר עם לוגו? לדוגמא- נעל נייקי. השימוש בתמונה לצורך העניין יהיה באתר שלי המציג את עבודותיי הצילומיות. מקריאה קצרה אני מבין שבמבצים כאלה אפר זכויות יוצרים וקניין רוחנים אך ורק אם לצורך העניין אמכור נעליים עם הסימן של נייק. אך במקרה שלי אני מוכר את את שירותיי כצלם כביכול ולא את המוצר המצולם. אז לשאלתי- האם מותר לצלם מוצרים עם לוגו או עליי לבקש אישור כתוב מכל חברה?

עו"ד מיכל לוצאטו

אלכס שלום, התנצלותי על העיכוב בתשובה אשר נבע מתקלה טכנית באתר. ככלל, על מנת להימנע מסיכונים עדיף שלא לפרסם מוצרים ממותגים ללא אישור בעל הסימן, אך אם הדבר בלתי נמנע חשוב להבהיר כי אינך מוכר את המוצרים הממותגים וכי בעל הסימן אינו קשור לפרסום זה ואינו נותן חסות לפעילותך. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים