ברק

שימוש מסחרי בציור או תמונה הכוללת דמות של פוליטיקאי

האם חוקי למכור מוצר הכולל הדפס של meme (תמונה עם כיתוב מבדר עליה) הכוללת תמונה או ציור של פוליטיקאי בכיר כגון רה"מ? גם אם נניח כי מדובר בתמונה ציבורית או ציור מקורי, האם השימוש בדמות עצמה בעייתי? יש לציין כי הכיתוב לא יהיה כזה העלול להתפרש כפגיעה או בדיחה על חשבון הפוליטיקאי, אלא עם מסר חיובי. תודה!

עו"ד מיכל לוצאטו

ברק שלום, רק לשם הבהרה, כאשר הינך כותב "תמונה ציבורית" אני מניחה שכוונתך לתמונה הנמצאת בנחלת הכלל, כלומר כזו שכבר אינה מוגנת בזכויות יוצרים ועל כן השימוש בה חופשי. בהנחה כזו, עדיין עלולות להתעורר סוגיות הקשורות בדיני הגנת הפרטיות שכן חוק הגנת הפרטיות קובע כי שימוש בתמונתו של אדם לשם ריווח ללא רשותו הינה הפרה של הזכות לפרטיות, ועל כן מעשה זה עלול להקים עילת תביעה. אכן הזכות לפרטיות של פוליטיקאים ועובדי ציבור היא אינה כשל אדם פרטי, אך החוק אינו מחריג פוליטיקאים בעניין זה, ועל כן יש להתייחס לנושא זה בזהירות בהתאם לאמות המידה שקובע החוק ובכפוף לחריגים המנויים בו. מכל מקום אני ממליצה כי תפנה לקבלת ייעוץ פרטני מעו"ד המתמחה בתחום. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים