Prim

זכויות על מבחן קבלה לעבודה

שלום הגשתי מועמדות למשרת מעצבת בסטודיו למיתוג. כחלק מתהליך הקבלה (לפני ראיון) הם ביקשו שאעשה איזה עבודת עיצוב (לא בתשלום) שהיא סוג של מבחן קבלה. אך לפני אני צריכה לחתום על חוזה סודיות מכיוון שמדובר בעבודה קיימת ללקוח שהם עובדים איתו. בין הסעיפים בחוזה מופיע גם הסעיף הנ''ל: "זכויות הקניין על כל דבר שהוכן במסגרת זו או שנובע ממנו בין אם הזכויות האלה יהיו ניתנות לרישום עפ"י דין ואם לאו, יהיו שייכות למעסיק, וה"קבלן" לא יהיה זכאי לגביהן לתמורה או תמלוגים כלשהם בגינם או בגין השימוש בהם". האם זה חוקי? וגם אם כן, (ואני מניחה שכן) מה מונע ממנו בעצם להשתמש בזה כאסטרטגיה לקבל עבודה בחינם? זה מקום שהייתי רוצה לעבוד בו אבל לא רוצה להרגיש מנוצלת. מה היית מייעצת לי לעשות? תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, אם הצדדים מסכימים על כך מדעת זה חוקי. אם זהו תנאי שאת לא מוכנה לקבל את יכולה לנסות ולנהל מו"מ על תנאי זה, ובמידה והמו"מ לא יצלח אז לשיקולך אם לחתום או לא. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים