יובל

זכויות יוצרים על עבודות שנעשו במסגרת עבודה

שלום, אני מעצב גרפי, מיד לאחר סיום לימודיי, התחלתי לעבוד במקום עבודה במקצוע זה. סיימתי לעבוד שם לפני כמה ימים לאחר שעבדתי שם מעל לעשור. מצב זה גרם לכך שרוב העבודות שעשיתי בתחומי היו עבור העסק שעבדתי בו. את תפקידי בעסק סיימתי עקב הרעת תנאים. בלית ברירה פניתי לעו"ד לדיני עבודה על מנת להחזיר את זכויותי שקופחו ובכדי לקבל סיוע בתהליך ההתפטרות והתפטרתי בדין מפוטר. כתוצאה מכך, יחסיי עם המעביד הסתיימו בצורה לא טובה ואין לי קשר איתו. כעת אני מחפש עבודה חדשה בתחומי. שאלתי היא, במידה ואקים אתר משלי / עמוד פייסבוק / כל פלטפורמה ציבורית אחרת, האם אוכל להציג בפומבי את תיק העבודות הכולל עבודות שעשיתי במסגרת תפקידי בעסק בצירוף קישור לאתר החברה וציון משפט המציין שהזכויות שייכות לעסק? בתודה מראש, יובל

עו"ד מיכל לוצאטו

יובל שלום, הדבר תלוי בין היתר בהסכם העבודה שלך במידה והוא מתייחס לנושא זה. כמו כן ייתכן שישנם דברים נוספים אשר יש לקחת בחשבון כמו סודיות מידע עסקי, פרטיות של לקוחות וכו', על כן לא הייתי ממליצה לעשות זאת מבלי להתייעץ עם עו"ד, במיוחד לאור העובדה כי יחסייך עם מעבידך הסתיימו בצורה לא טובה. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים