שי דנון

הפרת זכויות יוצרים בהופעה חיה

האם בהעברת הופעה חיה בלייב באינסטגרם? היא עברה על זכויות יוצרים? והאם משנה העובדה שהזמר מאשר ולחן היצירה הוא עממי

עו"ד מיכל לוצאטו

שי שלום, נושא זכויות היוצרים ביצירה מוזיקלית הינו מורכב לעיתים, היות ומעורבים מספר גורמים ביצירה. באופן עקרוני, שידור הופעה דרוש את אישור כלל בעלי הזכויות. כאשר מדובר בהופעה חיה, יש לקחת בחשבון את כותב השיר, המבצע (הזמר) והנגנים. בישראל קיימים מספר ארגונים שתפקידם לייצג את בעלי הזכויות והיוצרים, והם אלו שגובים תמלוגים עבור בעלי הזכויות, לכן יש לפנות אליהם על מנת להסדיר את השימוש: אקו"ם מייצגת את היוצרים (כותבים, מלחינים ומעבדים), ארגון אשכולות מייצג את המבצעים ועיל"ם מייצגת את הנגנים. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים