רפאל ה

שם עסק דומה לעסק אחר אבל בעיסוק שונה

שלום רב, פתחתי עסק אתר אינטרנט לשיווק ומכירת מוצרים לבית בשם "הומל'ס" ולאחר מכן גליתי שישנו אתר לפרסום מודעות דרושים, שכיריות וכו בשם הומלס. השם דומה אבל העיסוק של שני האתרים שונה לחלוטין. כמו כן גם הלוגיים שונים, השם שלו העיקרי לפי הלוגו רשום באנגלית ושלי בעברית. אין כוונה לגניבת דעת כי שני העיסוקים שונים. האם זה בסדר?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום רפאל, לאור קיומו של סימן מסחר רשום "הומלס" אשר צבר מוניטין בשוק הישראלי, קיימת סבירות כי השימוש בשם זה עלול להיות בעייתי. ניתן לנסות ולרשום את סימן המסחר שלכם בסוגים אחרים ו/או להגיע להבנות עם בעל הסימן הקיים, אבל בכל מקרה אני ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעו"ד המתמחה בתחום דיני סימני המסחר בהקדם ולפני עשיית כל צעד. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים