דניאל

פציעה קשה בתאונת דרכים בחו"ל

אחי נפצע קשה בתאונת דרכים בדרום אפריקה (שלחו אותו לשם מטעם העבודה, והוא נפגע בזמן העבודה), לפני שבועיים הטיסו אותו לישראל ועכשיו הוא מאושפז בבית לווינשטיין לתהליך שיקום ארוך. עד עכשיו מקום העבודה שלו שילם כל מה שהיה צריך, כולל כרטיס טיסה בשביל גיסתי, אבל עכשיו שהוא בארץ הם לא מוכנים לשלם יותר כלום. למי צריך לפנות? כמה אחוזי נכות אמורים להיות לו (הוא הולך רק עם הליכון ובקושי מזיז את הידיים) ?את מי אפשר לתבוע?

עו"ד עידו אמגור

דניאל שלום, אם התאונה ארעה במסגרת עבודת אחיך אצל מעביד ישראלי ששילם לו משכורות וביטוח לאומי גם בעת עבודתו בחו"ל, התאונה תחשב לתאונת עבודה לצורך הביטוח הלאומי, ויש להגיש תביעה לביטוח הלאומי. כל עוד הוא מאושפז יהיה זכאי לגמלאות נכות, לכשישתחרר, ואם יהיה זקוק לעזרה, יהיה זכאי לגמלה מיוחדת עבור כך. אם לא יהיה נייד, יהיה זכאי לגמלאות ניידות והטבות ברכישת רכב. צריך לבדוק גם אם יש לו פוליסות המכסות אובדן כושר עבודה, או נכות, או סיעוד ואם כן, לתבוע את חברת הביטוח על המגיע לו, לפי מצבו. רצוי להתייעץ גם עם עו"ד המכיר את החוק בדרום אפריקה בדבר זכויותיו של אחיך שם לפיצויים עקב התאונה.

דניאל

תודה, אשיג את כל המסמכים הדרושים ואצור איתך קשר בטלפון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים