עטרה

פגיעה נפשית קשה

אחי היה מעורב בתאונת דרכים קשה. מהפציעות הפיזיות הוא החלים, אבל עדיין מתקשה לחזור לשגרה. מתעורר בלילות מסיוטים ולא מתפקד כרגיל. האם יש לפנות לביטוח לאומי? מה הזכויות המגיעות לו?

עו"ד עידו אמגור

שלום עטרה- מתי ארעה התאונה? מה היו פגיעותיו הגופניות? האם נמצא בטיפול בקשר לבעיות שתיארת: הפרעות שינה, סיוטים, קשיי תפקוד? אם כן, מי ואיך מטפלים בו? האם התאונה הייתה קשורה בעבודה (בדרך אל או מהעבודה? בעת העבודה?) – אוכל להשיב במדויק יותר רק לאחר קבלת התשובות הנ"ל. עקרונית, אם תיוותר לו נכות בתחום הנפשי/נוירולוגי עקב התאונה יהיה זכאי לפיצויים מחברת הביטוח האחראית לפיצוי. אם התאונה הייתה קשורה בעבודה, והביטוח הלאומי יקבע לו נכות נפשית יהיה זכאי לתשלומים ולזכויות שם בהתאם לנכות שתיקבע (תשלומים אלה יופחתו מהפיצויים של חברת הביטוח). אם התאונה לא הייתה תאונה בעבודה יהיה זכאי לתשלומים מהביטוח הלאומי במסגרת נכות כללית, אך זאת רק אם ייקבע לו שעור נכות גבוה (וגם הם יופחתו מהפיצויים). אם ברצונך לקבל תשובה מדויקת יותר, נא צרי עמי קשר בטלפון 03-6953344.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים