קרן

תאונת עבודה

שלום רב נפצעתי בתאונת עבודה לפני כשלוש שנים לאחר קבלת אחוזי נכות הוגשה תביעה לבית המשפט המחוזי בת"א יש מספר צדדים בתביעה התאונה עם רשלנות מוכחת בקדם המשפט הראשון (אגב יש הסכמה פחות או יותר על נכות ממוצעת כבר) עורכי הדין פנו לעו"ד מטעמי ואמרו לו כי הם רוצים לדבר איתו ולסגור את התביעה תוך כ3 חודשים בינתיים נקבע מועד לדיון הבא שיתקיים ב25/2 רציתי לדעת לאור נסיונך הרב האם פניה מטעמם מציגה חולשה ? בנוסף כמה מפניות כאלה באמת נסגרות במסגרת הזמן שנקבע בין עורכי הדין?תודה והמשך יום טוב קרן

עו"ד עידו אמגור

קרן שלום, לא ניתן לתת "תשובת בית ספר" לשאלתך – לכל עורך דין האסטרטגיה שלו לניהול המשפט, חלק מעדיפים לנהל משפט עד תום, וחלק מעדיפים לנהל מו"מ בשלבים הראשונים. יצוין כי מרבית תיקי הנזיקין נסגרים בסופו של דבר בפשרה, בשלב כזה או אחר של הדיון. באופן עקרוני, פניה מצד עורך הדין המייצג את הנתבעת (יש להניח כי מדובר בחברת ביטוח במקרה שלך) ברצון לנהל מו"מ לא מעידה בהכרח על חולשה, אם כי במקרים מסוימים היא אכן מעידה על חולשה- יכולים להיות אינספור שיקולים שונים, שאינם נוגעים ישירות אליך (למשל, חשש מפני תביעת המוסד לביטוח לאומי בקשר לאירוע בו נפגעת או שיקולים עסקיים של חברת הביטוח בקשר למבוטח) שיכולים לדחוף את הנתבעת לפשרה בשלב מוקדם. באשר לשאלתך בקשר לפרקי הזמן – יש לבחון כל מקרה לגופו – ניתן לסיים תביעה ולקבל את אישור חברת הביטוח תוך יום, וניתן לעשות את אותו הדבר בחצי שנה – הכל תלוי בעורך הדין המטפל ובחברת הביטוח.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים