מישהו

ביטוח לאומי

שלום יש לי שאלה בקשר לוועדה רפאוית שוקבעת נכות צמיתה אחרי תאונות עבודה האם יש קשר בין החלטה של הוועדה אם קבעו פחות 20 או יותר מ20 אחוזים במילות אחרות שמעיתי אם קובעים למישהו יותר מ20 נכות צמיתה הביטוח לאומי לוקח חלק גדול מהסכום שמגיע לי מחברת הבטיוח

עו"ד עידו אמגור

כאשר המוסד לביטוח לאומי קובע נכות של למעלה מ-20%, מקבל התובע קצבה חודשית, להבדיל ממענק חד פעמי הניתן במקרים של נכות מתחת ל-20%. הקצבה החודשית המשולמת עד תום תוחלת חייו של התובע הינה גבוהה יותר מאשר המענק החד פעמי. באופן עקרוני זכאי התובע בתביעת נזיקין ל-100% הפיצוי בגין נזקיו, לא יותר ולא פחות, ולכן, מסכום הפיצוי שמשולם על ידי חברת הביטוח מפחיתים את גימלאות המוסד לביטוח לאומי - ככל שהן יותר גבוהות, כך מופחת סכום גדול יותר. עדין, התוצאה הסופית בשני המקרים אמורה להיות זהה - הנפגע מקבל את מלוא הפיצוי המגיע לו (כשרק החלוקה בין הביטוח הלאומי לבין חברת הביטוח משתנה).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים