ארז

תאונת עבודה

שלום רב אני בן 28 לפני 4 שנים עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה שהוכרה ע"י הביטוח הלאומי וביטוח המנהלים כתאונת עבודה. לפני התאונה עבדתי כנהג וסבל בחברת מי עדן לאחר התאונה לא עבדתי במשך שנה וחצי והייתי מקבל פיצויי מביטוח המנהלים בשיעור של 75% מהשכר. לאחר שנה וחצי חזרתי לעבודה לתפקיד משרדי חברת הביטוח הגיעה להסדר מול חברת מי עדן שכל אחד מהצדדים ישלם מחצית מהסכום שמגיע סך הכל ל75% מהשכר הקודם לתאונה לאחר שנתיים וחצי שעבדתי בתפקיד משרדי פוטרתי מהעבודה עקב קיצוצים בכוח האדם ועכשיו חברת הביטוח לא מוכנה לשלם שום פיצויי עבור אובדן כושר העבודה למרות שביטוח לאומי קבע כבע לי בזמנו 15% אחוזי נכות לצמיתות וזאת לאחר שהופעלה תקנה 15 שאיני יכול לחזור לתפקידי והחלטת הרופא התעסוקתי אומרת שאיניי יכול לחזור לתפקידי כסבל ולא יכול לחזור לכל עבודה שדורשת הרמת מסעות מעל 5 ק"ג. אני סובל מ2 בלטי דיסק בגב + לאחר ניתוח בשורש כף היד שהשאיר לי הגבלת תנטעה ביד. אשמח לעזרה לגבי מה עלי לעשות עם חברת ביטוח המנהלים תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

ארז שלום - צריך לראות את הגדרת אבדן כושר עבודה בפוליסה שלך, האם מתייחס רק למקצועך בעת עשיית הפוליסה (איזה מקצוע נכתב אז?) או גם לכל עיסוק אחר המתאים לכישוריך נסיונך וכו'. אני מניח גם שהפוליסה כיסתה גם אבדן כושר עבודה חלקי (שהרי חב' הביטוח הסכימה לשלם מחצית כאשר חזרת לעבודה משרדית) - יש גם לראות את ההסדר בין חב' הביטוח למי עדן, (האם הוגבל בזמן? מה תנאיו האחרים? האם אתה היית צד לו?) גם צריך לראות בפוליסה מה הבדיקה הרפואית המחייבת לצורך קביעת אבדן כושר העבודה (לדוגמא, האם קביעת הביטוח הלאומי מחייבת עפ"י הפוליסה?) גם לא ברור מדבריך האם נבדקת ע"י רופא מטעם חב' הביטוח ואם כן, מה קבע? אגב, מה התרחש בתביעת תאונת הדרכים? לסיכום - יש צורך בהרבה מידע נוסף כדי להשיב על שאלתך וחשוב שתזכור שתקופת ההתיישנות כלפי חברת הביטוח היא שלוש שנים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים