שלמה

מחוסרי עבודה

מה הזכויות של האנשים שנותרו מחוסרי עבודה אחרי הפינוי? האם המדינה חייבת למצוא להם עבודה?

עו"ד יובל גנן

למדינה חובה לסייע למפונים באופן כללי וניתן להיעזר במחלקת הרווחה במינהלת תנופה. יחד עם זאת: אין למדינה חובה שבדין למצוא למפונים עבודה בפועל. במסגרת חוק יישום תכנית ההתנתקות, התשס"ה - 2005, נקבעו מנגנוני פיצוי הנוגעים לעובדים, כגון פיצויי פיטורין, דמי הסתגלות וכיו"ב. לגבי מציאת עבודה בפועל למפונים אני מציע לפנות לרב רימון מאלון שבות ול"תעסוקטיף" שהינו אירגון וולנטרי המחולל בתחום זה נפלאות והכל לשם שמים. בברכה, יובל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום טיפול במפוני גוש קטיף