דודי

גירושין אזרחיים ללא דיווח ברבנות.

היי התחתנתי אזרחית בחשאי. אף אחד לא יודע על כך. ולא דיווחתי לרבנות. עכשיו מעוניין להתגרש , לא דתית. האם יש אפשרות כזו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

דודי שלום, העניין סבוך משפטית כי יתכן ונישואיכם האזרחית תפסו בדיעבד גם לפי ההלכה ואז תידרשו גם למתן גט דתי. בכל מקרה לפי חוק גירושין של יהודים בישראל מסורים בלעדית לבית הדין הרבני. חסרים פרטים עובדתיים חשובים במקרה שתיארת ויש לשקול היטב את כל פרטי העניין טרם שניתן יהיה לגבש דיעה סופית עבורך ולכן מוצע לך להתקשר למשרדינו כדי לקבל ייעוץ מפורט יותר. בכבוד רב משה פרדס, עו"ד

דודי

אנחנו לא מוגדרים כנשואים דתית בארץ. בת.ז אנחנו עדיין רשומים כרווקים, אין לנו ילדים או רכוש ולא חיינו ביחד כל התקופה מאז התחתנו אזרחית בחול. אנחנו רק מעוניינים להתגרש אזרחית בהסכמה בארץ או להתיר נשואין, האם העניין סבוך? מורכב? תודה!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

דודי שלום, באופן כללי בלבד נוכל לומר כי אם אתם שניכם יהודים אזי לפי החוק בישראל יהודים יכולים להתגרש בישראל רק בביה"ד הרבני. במילים אחרות תוכלו להתגרש אזרחית היכן שתרצו אך בבואכם להינשא בשנית בישראל ביה"ד הרבני יכול לעכב נישואיכם בתואנה שיתכן והנישואין האזרחיים שביניכם תפסו בדיעבד גם לפי ההלכה ואז תידרשו למתן גט או לפחות גט לחומרא. מומלץ כי בכל מקרה תסדירו את נושא הגירושין כבר עתה בביה"ד הרבני כדי למנוע בעיות בהמשך. נשמח לסייע לכם אם תפנו למשרדינו לפי פרטינו דלמטה. בכבוד רב משה פרדס, עו"ד משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 9102101 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 9102101, Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס.02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il