איריס חן

סכום המזונות צמוד למדד

התגרשתי בינואר 2014 הגרוש מפקיד דרך הוראת קבע ואף פעם לא עשה צמוד למדד, איך אני עושה את החישוב והאם אני יכולה לתבוע רטרואקטיבי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

איריס שלום. במידה ונקבע בפסה"ד שדמי המזונות צמודים למדד אזי מחלקים את דמי המזונות שנקבעו במדד הידוע ביום מתן פסה"ד ומכפילים במדד הידוע ביום התשלום בדיוק כפי שמצמידים לדולר בשינויים המחוייבים. ניתן לחתום בבנקים על הוראת קבע לתשלום דמי מזונות שכבר מחשבת את עליית המדד לתשלומם. במידה ולא גבית הצמדה למדד עד היום תוכלי לגבות זאת עתה בהוצל"פ בכפוף להוראות הדין. עו"ד משה פרדס הלל 10 ירושלים 02-6222943