שמרית

כללים בהליך של גירושין ללא תביעות

אילו ככלים של "הרג ובל יעבור" חלים על הליך של גירושין ללא תביעות?

עו"ד זלינגר יונתן

שלום שמרית. אני לא בטוח שאני מבין את הגדרתך לכללי יהרג ובל יעבור. ההליך מוסדר בהסכם כניסה לגישור עליו חותמים הן הצדדים והן המגשר והם מחייבים ככל חוזה על כל המשתמע מכך. לגבי ההליך ישנה מחוייבות למסםר נושאים כמו: סודיות וחיסיון ניהול ההליך בתם לב בכבוד הדדי בהגינות ובשקיפות חופש החלטה מוחלט לצדדים לעזוב את ההליך בכל שלב מכל סיבה שהיא וללא צורך בהנמקה. הסכמות ינוסחו בהסכם מחייב ובד"כ נהוג להגיש הסכם שמושג לבית המשפט לקבלת תוקף של פסק דין.(הסכם גירושין תמיד יוגש לבית המשפט לאישור) לגבי המגשר: מחוייבות לנייטראליות והיעדר משוא פנים. התחייבות לא לייעץ ולא לייצג את מי מהצדדים בנושאים הקשורים לעניין נשוא הגישור. חוסר סמכות לכפות פתרון על מי מהצדדים. מחוייבות לנושא הסודיות והחסיון. מגשר גם מחוייב להפסיק את ההליך אם הוא חושב ש: ההסכם המתגבש אינו הוגן או אינו חוקי חשש לפגיעה בקטין או פסול דין. הסכם שגורם נזק לצד שלישי חוסר תם לב של מי מהצדדים או שניהם. בהליך של גירושין בשיתוף פעולה אין מגשר אלא הצדדים מיוצגים והצוות המורחב עובד במשותף תחת אג'נדה "גישורית" לכן כמובן בין עורך הדין ללקוח חלים כללים אחרים של חובת נאמנות וכו' מקווה שעניתי לשאלתך ואם יש משהו נוסף הדורש הבהרה תוכלי ליצור שוב קשר ואשמח לענות חג שמח