ליאת

איך להבטיח הגעה לגישור

אני נשואה שנתיים ללא ילדים ואני מעוניינת להיפרד מבעלי אבל מעדיפה לעשות את זה בצורה יפה. רציתי לשאול האם אני חייבת את ההסכמה של בן הזוג שלי כדי להגיע לגישור ? האם עדיף לפנות לבית משפט כדי שיחייב אותנו לפנות לגישור ואיך עליי לפעול על מנת שנגיע לגישור?

עו"ד זלינגר יונתן

הי ליאת, לא ברור לי משאלתך אם כבר שוחחת עם בן זוגך על רצונך בפרידה או לא. על פניו ממה שתיארת ובהנחה שאין דברים יוצאי דופן בקשר ביניכם נראה כי גישור בהחלט יכול להיות אופציה עבורכם. חשוב לדעת כי קיום של גישור מותנה בהסכמה ורצון חופשי של שני הצדדים לקיים אותו וכל צד רשאי להפסיק את התהליך בכל שלב ומכל סיבה שהיא. לשאלתך אם כדאי לפנות לבית המשפט על מנת שיפנה אתכם לגישור, אז קודם כל בית המשפט אמנם רשאי לעשות זאת אך ההפניה אינה מחייבת ועדיין נדרשת הסכמה ובחירה מרצון של שניכם על מנת לגשת לגישור. באופן כללי אני חושב שמהלכים חד צדדיים כמו פניה לבית משפט אינם רצויים גם אם הכוונה טובה (הגעה להידברות) זה צעד שיכול להסלים את המצב. לגבי איך הכי נכון לפעול כדי לקבל את הסכמת בן הזוג אין לדעתי תשובה ברורה לפעמים עדיף שמי שיפנה לבן הזוג הוא המגשר לפעמים עדיף שתיזמי שיחה עם בן זוגך אבל בכל מקרה אני חושב שחשוב להקדיש מחשבה לדרך שבה זה יעשה ולא לעשות זאת כלאחר יד. בהכירך את שניכם אם את חושבת שגישור עשוי להתאים לכם, נוכל לקבוע פגישת הכרות והתאמה, בה נחשוב יחד מה הדרך הנכונה ביותר לשתף את בן זוגך ברצון שלך לפנות לגישור ונתכנן יחד את הדרך בה תעשה פנייה כזו לבן הזוג ומה הם התכנים שראוי שיהיו בה. על סמך ניסיוני, בן זוג שנעשתה אליו פניה באופן נבון ורגיש וניתנו לו הסברים על התהליך ויתרונותיו בדרך כלל לא יסרב לנסות ולתת הזדמנות כנה לתהליך של הידברות.