רחל

אני ובעלי נפרדים ברצון משותף

בעלי עובד בעבודה קבועה ומסודרת בחו"ל אני חזרתי להתגורר בישראל עם שני הילדים בהסכמת הבעל. יש לנו חסכון משותף ולעת עתה (מאחר שעזבתי את עבודתי בחו"ל) אני חיה בישראל מקיצבה שבעלי שולח לי מדי חודש ואני לא עובדת כרגע. במידה ואנחנו נפרדים ברצון משותף האם בעלי מחוייב להמשיך לתת לי את אותה קיצבה ולשמר את רמת החיים שלי ושל הילדים לפחות עד שאמצע עבודה ואתארגן עם צהרונים וכו׳? והאם החסכון שלנו (כסף) יחולק חצי חצי או שאני והילדים זכאים לחלק יחסי גדול יותר מאחר והם יהיו במשמורת מלאה איתי ( שכן הבן זוג בחו״ל רוב השנה) ? רק אציין שאין לנו רכוש כגון בית משלנו לא בארץ ולא בחו"ל. שנינו גרים בשכירות (בארץ ובחו"ל). תודה

עו"ד זלינגר יונתן

רחל שלום, חסרים פרטים בהודעתך שיאפשרו מתן תשובה מדוייקת. ככלל הפורום הזה אינו עוסק בייעוץ משפטי פרטני אלא במתן תשובות לשאלות הקשורות בהליכים אלטרנטיביים המוגדרים בחוק ומאפשרים לבני זוג להיפרד ללא הגשת תביעות וניהול מאבק משפטי, אלא בדרך של הידברות. כן אוכל לאמר לך שללא קשר לכל מה שתארת ובהנחה שבעלך ואת יהודים ישנו חיוב מוחלט על הבעל לשאת במזונות ילדיו ובמדור עד הגיע הילדים לגיל 18 וגם בתקופת השירות הצבאי (בסכום מופחת. אם תרצי תוכלי ליצור איתי קשר בטלפון ואסביר לך קצת יותר בפירוט את העקרונות. אך בכל מקרה גם אם תבחרו להיפרד בהליך ללא תביעות בשלב כזה או אחר ובטח לפני חתימה על הסכם, הייתי ממליץ לשניכם לרכוש "שעת ייעוץ" על מנת להבין את ההסכם המתגבש ואת האלטרנטיבה המשפטית מעבר למידע הבסיסי שיסופק לכם בגישור. בהצלחה,