עמליה

אם הליך ההידברות יכשל, מי מבטיח שהבעל לא יפנה ראשון לרבנות?

היחסים ביני ובין בעלי לא טובים. השאלה היא אם נתחיל בהליך של הידברות והוא יכשל, מי ערב לי שבעלי לא יקדים אותי וירוץ להגיש תביעה ברבנות?

עו"ד יונתן זלינגר

הי עמליה, לצערי אף אחד לא יכול להבטיח לך שבעלך לא יקדים אותך ויגיש תביעה לפנייך. אגב החלוקה הזו שרבני תמיד עדיף לגבר ובימ"ש למשפחה עדיף לאישה, כבר מזמן לא מדוייקת ותלויה מאוד בנסיבות. ראוי לציין כי, למרות שבתהליך כניסה להידברות עם מגשר חותמים על הסכם בו מתחייבים לא לעשות פעולות חד צדדיות ללא מתן הודעה מוקדמת לבן הזוג ולמגשר על סיום הליך ההידברות וזה כולל גם פניה לבתי המשפט לא הייתי אומר שההסכם נותן מענה הרמטי שלא יינקט צעד חד צדדי. לגופו של עניין, אני מניח שאת מכירה את בעלך היטב ויודעת הכי טוב, אם ניתן או לא ניתן לסמוך עליו שייכנס לתהליך הדברות בצורה כנה ולא מניפולטיבית. עוד חשוב להבין, שאחד הדברים הראשונים בהם מטפלים בתהליך של הידברות זה בנייה מחודשת של אמון בסיסי בין הצדדים וזו ההגנה הטובה ביותר בפני צעדים חד צדדיים. אשמח לעמוד לרשותכם במידה ותבחרו לשקול דרך של הידברות ולקיים פגישת היכרות והסבר ללא תשלום, לאחריה תוכלו להחליט אם הליך כזה מתאים או לא מתאים לכם. הטלפון שלי במשרד הוא 036935310 או שלחי לי הודעה דרך מערכת הפגישות באתר בהצלחה,