מתי

גירושין ללא כאבי ראש

אני ואשתי נשואים שנה וחצי, אין לנו רכוש משותף ואנחנו רוצים להתגרש באופן הדדי. אנחנו תרים אחרי תהליך פשוט ללא הסכמים ועורכי דין האם יש דבר כזה ? בהתחשב בנסיבות שהכל נעשה בהסכמה מוחלטת האם עדיף לפתוח תיק בבית דין רבני או בבין דין לענייני משפחה? תודה

חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה

מתי שלום, אני מברך אתכם על היכולת והבחירה שלכם להתגרש בהסכמה וללא מאבקים. לא ציינת אם יש לכם ילד/ים משותפים ויש לעניין זה משמעות רבה. על כל פנים - מאוד מומלץ לפנות להליך בפני מגשר מוסמך בתחום המשפחה, שיוכל לסייע לכם לנסח את ההסכמות במקומות בהם אתם מסכימים, ולהגיע להסכמות במקומות בהם אתם עדיין חלוקים. הסכם שכזה יוגש על ידי המגשר לאישור ביהמ"ש לענייני משפחה. כשביהמ"ש יאשר את ההסכם הוא נותן לו למעשה תוקף של פס"ד ופסה"ד הזה (שנכתב על ידכם) יסדיר למעשה את כל תנאי הפרידה שלכם (הן מבחינה כלכלית והן בנושא הסדרי ראייה, מזונות ילדים וכיוצא בזה אם זה רלבנטי). לאחר מכן - ניתן לפנות לביה"ד הרבני בבקשה למתן גט - הליך קצר ולא קשה אם מגיעים במסלול המתואר. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה.