שרה

אישור הסכם

שלום רב! אנו בתהליך גירושין בהסכמה , על99% יש הסכמה.הרכוש דל ביותר ויש בעיקר חובות, הוחלט על משמורת משותפת וחלוקה חצי חצי בכל ההוצאות ובלינה. שאלותיי: 1. במידה והכל בהסכמה, זה משנה היכן מאושר ההסכם ברבני או בבית משפט? ואם מאושר ברבני זה אומר שכל דיון עתידי אחרי אישורו יהיה ברבני או שעדיין ניתן יהיה לפנות לבית משפט למשפחה? 2. ברבני לוקחים בחשבון גם בדיון עתידי בטובת הילד במה שקשור לחינוך ומשמורת? 3. הסכם חייב להכיל סעיף המתייחס להיכן ידונו מללוקות בעתיד או שפשוט כל אחד יכול לפנות לערכאה שירצה? 4. צו עיכוב יציאה מהארץ לשקט הנפשי וללא חשש לחטיפה. האם זהו הליך קל? פשוט כל פעם שיוצאים מהארץ צריך הסכמת הצד השני וכשחוזרים מגישים שוב סקשה לצו כזה? 5. למה חשוב לעו" ד בסעיף החובות בנוגע לחוב ספציפי לציין את הסכום מקורי וביתר לא? יש מצב שיש סיבה לכך. אני דורשת שירשום רק את יתרה והוא מיתעקש. מודה מראש על היתייחסותכם. יום נפלא! 3.

חיים מן, עו"ד ומגשר

שרה שלום, שתי הערכאות יכולות לאשר הסכם שכזה. הערכאה שאישרה את ההסכם קונה סמכות גם לדון במחלוקות עתידיות ככל שתהיינה. שתי הערכאות לוקחות כמובן את טובת הילד בחשבון הדברים ובמקום עיקרי - כמובן שהבדלי הגישה ותפיסת העולם עשויים לבוא לידי ביטוי בפסיקות הנוגעות לכך והדברים צריכים להילקח בחשבון על ידכם בבחירת הערכאה אליה פונים והתאמת תפיסת עולמה לתפיסת עולמכם. אפשר להסכים בהסכם שכל יציאה מהארץ תחייב אישור בן הזוג. לא הייתי ממליץ לערוך סעיף זה. ניתן לעשות זאת ביחס לקטינים (אף שזה נוהל שפועל במקרים רבים גם בלי הסכמת הצדדים על כך). לא הבנתי את שאלתך בסעיף 5. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777

שרה

אשמח לתשובתכם. תודה.