רונן

בגישור לא צריך לשלם לעו"ד

האם יש בשיטה הזאת אפשרות להתגרש ללא בית דין רבני וללא בית משפט וללא עו"ד

עו"ד זלינגר יונתן

רונן שלום, האופציה הזולה ביותר להשלמת הליך גירושין היא באמצעות גישור. השאלה אם יש צורך לשלם לעורך דין בזמן גישור או לא תלויה בצורך שלך להיות מיוצג ולקבל ייעוץ משפטי לאורך הגישור, היות והמגשר לא תמיד עורך דין וגם כאשר הוא עורך דין על פי החוק אסור לא לייעץ משפטית לצדדים. המגשר חייב להיות נייטראלי. השיטה של גרושין בשיתוף פעולה בהיבט המשפטי מתאימה למי שמרגיש פחות בטוח ורוצה להיות מצד אחד מיוצג על ידי עורך דין מטעמו ומצד שני שעורך הדין הזה יהיה מחוייב לפתרון של הסכסוך בדרכי של הידברות וללא בתי משפט (ובשיטה זו אין צורך במגשר כי עורכי הדין של הצדדים יעשו את עבודת הגישור ביניהם תוך מחוייבות ושמירה על האינטרס של הלקוח שלהם). באופן כללי אני חושב שחשוב להבין שגירושין זה עניין הרבה מעבר למשפטי נטו שיש בו היבטים כספיים, משפטיים ואישיים, זהו גם כנראה אחד האירועים המטלטלים ביותר בחייו של אדם הן מבחינה רגשית והן מבחינה כלכלית ככה שיש לשקול בקפידה ולפי הנסיבות מה הכי נכון לך בעיקר שכאשר יש ילדים משותפים אם תרצה או לא אתה ובת הזוג שלך תצטרכו לנהל הרבה עניינים משותפים כהורים גם אחרי תפסיקו להיות בני זוג. תוכל לקרוא עוד בתשובתי המפורטת לדפנה לגבי ההבדלים בין גישור וגירושין בשיתוף פעולה כולל בנושא העלויות הנלוות לכל אחד מהתהליכים. מקווה שעניתי לשאלתך ואני לרשותך אם ישנן שאלות נוספות.