נחמה

אי הסכמה על נושאים קטנים

החלטנו להתגרש בלי לערב עורכי דין והחלטנו לכתוב ביחד הסכם על מי מוותר על מה וכו' הסכמנו שהילדים ישארו איתי ויפגשו עם האבא פעם בשבוע לאחה"צ ולינה וכל סוף שבוע שני ישנו אצלו אבל התחילו לצוץ אי הסכמות וויכוחים על דברים קטנים יחסית שאנחנו לא מצליחים להגיע להסכמה עליהם האם זה יצריך מאיתנו ללכת בסופו של דבר לעורכי דין למרות שאנחנו מנסים להימנע?

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

שלום נחמה, ברור שעדיף תמיד לנסות ולהגיע להסכמות ככל האפשר בין שניכם אך לידיעתכם הסכם גירושין הוא מסמך משפטי ולכם בכל הכבוד אין את המיומנות הזו כדי לנסח את הדברים באופן משפטי מחייב ונכון שיגן על שניכם כדבעי גם מתוך צפייה של שנים לעתיד. לכן בכל מקרה תידרשו לעו"ד שיעשה זאת עבורכם ואני ממליץ לשניכם לפנות לעו"ד מוסכם בעניין זה ושווה לשלם לעו"ד מנוסה ומקצועי כדי לחסוך כסף רב אח"כ במידה ויתגלעו חילוקי דיעות בעתיד בנושאים שאתם לא חושבים עליהם היום. גם אם נותרו אי הסכמות קטנות קטנות, כפי הגדרתך, ניתן ככל הנראה לפתור זאת באמצעות אותו עו"ד שיציע פתרונות יצירתיים מנסיונו ומקצועיותו. בכל מקרה אין במחלוקות אלו כדי להעיב על ההסכמות העקרוניות שלכם וסביר שהן תיפתרנה באופן האמור. אשמח לעמוד לרשותכם. משה פרדס, עו"ד