Nati

מזונות ומדור במסגרת גירושין מנכה צה"ל

אני נשואה מזה 28 שנים. היחסים עלו על שירטון וכעת אנו בהליך גישור דרך בית המשפט. יש לנו 4 ילדים 2 בגירים ו-2 קטינים. ברשותו מספר ירוק למונית שנירכש מכספנו המשותפים ואנחנו משכירים אותו.הוא לא עבד כלל כי לא רצה. אני, כיום בת 53 ,עבדתי כל הזמן למעט חופשות לידה. מזה 21 שנים אני מורה . האם הוא מחוייב במזונות ומדור ל-2 הילדים הקטינים לפי שכר מינימום? האם אני מחוייבת לחלוק בזכויות הפנסיוניות שלי לכשיגיע הזמן או שעושים איזון משאבים עם הגימלה שלו שרק הולכת וגדלה כל הזמן? האם אצטרך לשלם לו מחצית מהפנסייה ? האם במספר הירוק אני יכולה לדרוש מכירה וחלוקת שיוויונית של המספר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

נתי שלום, כל הרכוש שנצבר במשותף הינו בר איזון וחלוקה בין שני בני הזוג כולל זכויות סוציאליות ורכושיות אחרות ובכלל זה המספר למונית. מאזנים בין הזכויות שלך ושלו ומי שמחזיק ביותר משלם לצד השני את מחצית העודף כדי להשוות בין זכויות שני הצדדים. הפסיקה מאפשרת חלוקה לא שוויונית במקרים חריגים ויתכן שהמקרה שלך הוא חריג בנסיבות שציינת. מזונות ילדים נפסקים בהתאם לפוטנציאל ההשתכרות של בעלך ולאו דווקא בהתאם להשתכרותו בפועל. לצורך חישוב חבותו למזונות מתחשבים גם ברכוש שיש לו כגון מחצית דירה ומספר למונית שהוא מחזיק. המלצתינו כי תקבלי ייעוץ משפטי מעמיק יותר ורציף יותר ולא תסתפקי בייעוץ זה שהינו על קצה המזלג בלבד. נשמח להעניק לך ייעוץ פרטני אם תצרי קשר עם משרדינו לצורך תיאום פגישה. בכבוד רב משה פרדס, עו"ד משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 9102101 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 9102101, Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס.02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il