אברהם

קביעת מקום הגירושין לפי עיר מגורים

משה שלום רב, התחתני בנישואים אזרחיים בקפריסין. אני ואישתי נפרדנו וככל הניראה לאחר החגים נתחיל בהליך הגירושים. היא כבר עברה לדירה אחרת, יש לנו הסכם ממון והפרדה רכושית מלאה. העניין הוא שהיא עברה לעיר רחוקב. האם היא תוכל לדרוש (וגם לקבל) שכל ההליך ברבנות יהיה בעיר אליה עברה ולא בעיר שבה התגוררנו יחד? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה פרדס

אברהם, הסמכות המקומית כברירת המחדל נגזרת ממקום מגוריהם המשותף האחרון של בני הזוג. בכבוד רב וגמר חתימה טובה משה פרדס, עו"ד משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 91021 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 91021,Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס.02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il

אברהם

אז אני מבין מדבריך שהיא לא יכולה לדרוש שההליך יבוצע באיזור מגוריה החדש. האם זהו החוק?