יונתן

תאונת אופנוע וגם תאונת עבודה

לפני כ-3 שנים נפגעתי עקב תאונת אופנוע בדרך לעבודה. לאחרונה הוגשה תביעה לחברת הפול ואלה מצידם הפעילו חוקרים פרטיים. במהלך החקירה נקטו החוקרים באמצעים רבים שאינם בהכרח חוקיים כגון דריכה על הרגל הפגועה, דחיפות בתור לאוטובוס ובאוטובוס עצמו, דחיפות אלימות במיוחד ברחוב, מדובר בחיפות שנעשו ע'י גברים רחבי מימדים, נסיונות פרובוקציה נוספים כגון 'נסיונות דריסה' כלומר האצה של רכב לכיווני כשחציתי כביש (במעבר חציה או לא) וגם בפעם כשניסיתי לחזור לרכב על אופניים - האוטו עצר כ-2 ס'מ ממני וזה קרה מספר פעמים כשאותו נהג יושב באותו אוטו שגם ניסה להאיץ בי בנהיגה ברכב, מה שאני נמנע מלעשות בכל מקרה.. וכמובן האזנות סתר, הקלטות של שיחות עם משתפי פעולה בסביבה בה אני גר, סוסים טרויאנים במחשב (3 פעמים) ואני מאמין שגם שלל אירועים נוספים שבהם לא הבחנתי. כיום הנתבעת מסכימה לחבות ואף מסכימה שגובה הפיצוי הולם למקרה, כלומר התביעה יכולה להיסגר ללא דיונים בבתי המשפט. ולשאלות, והיה אם התביעה נסגרת מחוץ לבתי המשפט, ולפני שאני חותם על טופס הויתור, האם יש באיפשרותי לקבל או בכלל לדרוש את הראיות 'נגדי', שהרי הראיות הם ההוכחה היחידה לטענותיי? האם הנתבעת מחויבת לספק את כל הראיות? האם אני יכול לדרוש מהם לחתום על טופס ויתור בדומה למה שהם מבקשים ממני? תודה

אהוד בן ארי עו"ד

יונתן שלום האפשרות היחידה לבקש ולראות את הראיות של חברת הביטוח כנגדך היא במסגרת של ניהול הוכחות בתיק (היינו כאשר כל צד מציג לבית המשפט את הראיות עליהן הוא מסתמך ) במידה וההליך מסתיים בפשרה אין לך זכות לדרוש מחברת הביטוח להציג את הראיות שלה כמו כן לא קיים הליך של ויתור סודיות כלפי חברת הביטוח . בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות אופנוע