דור

שליח חדש

שלום בשבוע הראשון שלי כשליח בפיצריה החלקתי אם הקטנוע ונגרמו לי מכות יבשות (נקע ביד). תאונה אישית בלי מעורבים. התקשרתי ישר למנהל לדווח לו על החלקה ,המנהל ביקש שאני יתניע את הקטונע ויגיע לסניף. המנהל הסייע אותי לביתי ברכבו למחרת הלכתי לבקר את הרופא וקיבלתי ממנו 10 ימי מנוחה. ממי אני צריך לקבל כסף? הפיצריה לא עבדה 7 ימים (פסח) ואין לי ימי מחלה. ואם אני תבוע את הביטוח של העבודה . זה יעלה לי את הפרמייה באופנוע הפרטי שלי.

מנהל הפורום

דור שלום., מדובר בתאונה המוגדרת "תאונה מעורבת" כלומר גם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה. ככלל אין לך בחירה, את חייב לתבוע גם את ביטוח לאומי וגם את הביטוח של הקטנוע שזה בדרכ הפול כמובן יש לעשות זאת במחשבה תחילה ובאסטרטגיה המקובלת מבחינת למי לפנות קודם במידה והינך מעוניין בטיפול הינך מוזן ליצור קשר עם משרדי

עו"ד אלדד אוחיון

דור שלום., ראשית אני מזמין אותך להתקשר ולתאם פגישה לטיפול בתביעה לשאלתך, התשובה היא תלוי: המעביד יכול לשלם את שכרך וביטוח לאומי יבצע החזר על כל הימים שהחל ביום ה 12. בכל מקרה על המעביד לשלם 11 ימים ראשונים. אם תתבע את ביטוח לאומי אתה תקבל את כל הימים בהם היית באי כושר, אבל המעביד יידרש לשלם לביטוח לאומי עבור 11 הימים הראשונים. כך שבכל מקרה הנטל ל 11 הימים הראשונים נופל על המעביד בברכה אלדד אוחיון, עו"ד