עמיר

חוזה שכירות דירה

שלום בחוזה שכר הדירה שלי רשום אמנם לא בצורה ברורה, שבעל הדירה שלי צריך ליידע אותי 24 שעות מראש בכל פעם שהוא רוצה להיכנס לדירה כדי לעשות תיקון וכו'. בפועל, בעל הדירה מתקשר אליי כשהוא מחוץ לדלת הדירה. כשאמרתי לו את זה הוא אמר שגם הוא מוותר לי כשאני לא דבק לחוזה בדברים מסויימים. האם אי ביצוע של סעיף אחד בחוזה מבטל סעיפים אחרים?

עו"ד דניאל זיידמן

עמיר שלום, אי ביצוע של סעיף בחוזה, הינו הפרה. לעיתים החוזה כולל התחייבויות שלובות, כלומר, הפרת התחייבות על ידי צד א', פוטרת את צד ב' מלעמוד בהתחייבות אחרת. בעניינך, על פניו, ולמרות שלא פירטת אילו סעיפים הפרת, דומה כי לא מדובר בהתחייבויות שלובות, ולכן העובדה כי בעל הבית ויתר לך בהפרה שלך, אינה פוטרת אותו מלעמוד בהתחייבותו להודיע לך 24 שעות מראש על כוונתו לבקר בדירה.