אדם שמואל

הפרת חוזה מצד הגן

שלום רב אישתי ואני רשמנו את הילדה שלנו בת השנה ושלוש לגן השייכת לעמותת מרכז מריאן. יש לציין כי הילדה שלנו מעוכבת התפתחותית קלות משמע: אינה זוחלת ונעמדת והולכת רק בהושטת יד,(בהתפתחות השכלית היא נחשבת מעל לממוצע) מלבד זה היא נורמטיבית לחלוטין. יש לציין עוד כי הילדה מטופלת במסגרת טיפולי פיזוטרפיה גם באותה העמותה. בעת מעמד החתימה על החוזה, שאלנו מספר פעמים אם מצבה לא יוצר איזה שהיא בעיה ובנוסף אף ציינו את עניין הפיזוטרפיה בטפסים עצמם. לאחר שנענינו כי אין זו אמורה להיות בעיה,החוזה נחתם,סיימנו את ההתקשרות עם הגן הקודם והילדה החלה את שלב ההסתגלות בגן החדש. בסופו של אותו היום קיבלנו טלפון ממנהלת המרכז, אשר הסבירה לנו כי הילדה אינה יכולה להמשיך בגן עקב מצבה ההתפתחותי, כי היא צריכה כיתת תינוקות וזאת מבלי לספק לנו אף פתרון חלופי ראלי. ובעצם העמידה אותנו בפני שוקת שבורה כאשר אין לנו שום מסגרת בעבור הילדה. שאלותי הן: א: האם מדובר בהפרת חוזה? ואם כן מה עלינו לעשות? ב: האם לא מדובר פה במיקרה של אפליה? שהרי זה כמו שישימו ילד בעל מוגבלויות מוטוריות במסגרת שלא מתאימה לו שכלית תודה

עו"ד גילעד ושדי

אדם שלום, בבואנו לבדוק את הפרת ההסכם יש לעמוד על שלושה עניינים: א. טובת הילד - האם כדאי להכניסו למוסד שלא מתאים לו. ב.מידת הנזק - הטלפון שקיבלתם הגיע שעות לאחר שנחתם החוזה. ועל כן יהיה קשה להוכיח את מידת הנזק. ג. השתדלות מצדכם לשיפור המצב - האם ניסיתם להחזיר את בתכם לגן הקודם בו הייתה? האם שקדתם ובדקתם מוסדות אחרים מתאימים? לדעתי אין מדובר על אפליה. במוסד חינוכי שאין לו את היכולת וכוח האדם והמסוגלות לטפל בבעיית ההתפתחות של בתכם לא כדאי להכניס את בתכם ולא ראוי שמוסד כזה יקבל את בתכם אליו על מנת למלא מכסה. בהצלחה