Aviv

אופצייה שלא נחתמה

שלום רב, לפני כשנה ושלושה חודשים שכרנו אישתי ואני דירה לשנה עם אופצייה לשנה נוספת בסוף התקופה לא חידשנו את האופצייה משום שחיפשנו דירה לרכישה ובינתיים שילמנו חודש בחודשו בעבור השכירות ובשיחת טלפון ציינו בפני בעלי הבית כי אנו במשא ומתן לרכישת דירה באזור , לאחר כחודשיים ביקשו בעלי הבית צ'קים עבור כל יתרת השנה הקרובה וכשנתנו להם צקים אמרנו שאנו נצטרך לצאת מהדירה בחודשים הקרובים ונחפש דיירים חדשים וביקשנו שהם יחפשו גם. כרגע אנו צריכים להיכנס לדירה החדשה בעוד חודשיים וחצי ועדיין לא מצאנו שוכרים בשל כמה סיבות שקשורות למחיר הדירה ולכך שבעל הבית אולי מעוניין למכור ובכלל הוא מרגיש שיש לו חוזה איתנו עד לחודש אוגוסט. שאלתי היא האם למרות שלא חתמנו על האופצייה ונשארנו בדירה והעברנו צקים לכל השנה מחייב אותנו לחוזה עד לסוף שנת האופצייה ?

עו"ד גילעד ושדי

אביב שלום, כשאתה מממש בפועל את תוקפת האופציה ע"י תשלום מראש עבור כל חודשי השנה סביר שהתכוונת להתחיל את תקופת האופציה ולממש אותה למרות אי חתימתך . כמובן שהעניין יכול להתברר בבית המשפט ושם תקבל תשובה אחרת. מאידך, יש לבדוק האם יש לכם נקודת יציאה עם הודעה מראש ,עיינו בחוזה היטב. ראוי כי בעל הבית יאפשר לכם להציע את הדירה לשנה גם אם הוא מציע אותה למכירה, זה לא מפריע בד"כ למכירת דירה. יתכן וכדאי לכם לשאת בעלות ההפרש ולא לשלם על דירה ריקה. בהצלחה.