מלי

גן פרטי שלא מקיים התנאים שהובטחו

שלום רב, הבת שלי, בת 8 חודשים, נמצאת היום בגן פרטי שבו כל הילדים הם בין חצי שנה לשנה. בתחילה כאשר ביררנו על הגן נאמר לנו ע"י בעלת הגן שהיא מגישה תמיד אוכל בייתי טרי אשר מבושל על ידה. ושתמיד יש יחס של לפחות סייעת אחת ל4 תינוקות ועוד כל מני הבטחות כאלו. לפני יומיים באתי לשים את ביתי בגן והבחנתי שבעלת הגן נמצאת שם לבדה כאשר בגן יש כבר 10 תינוקות חוץ מהבת שלי. הערתי לה על כך והחלטתי לחכות עד שתגיע סייעת נוספת. רק כעבור שעה (!) הגיעה מישהי נוספת לסייע לה. מקרה זה חזר גם בוקר לאחר מכן. האם יש חוק שמגביל בצורה כלשהי את היחס של מספר המטפלות למספר התינוקות? האם חוקי שמטפלת אחת נשארת עם 11 תינוקות לשעה שלמה לבדה!? בנוסף, הסתבר לנו גם שיום יום היא מגישה לאוכלי המוצקים "קציצות בשר" שהן בעצם מוצרים קפואים כדוגמת מאמא-עוף וכו ואין שום בישול בייתי וטרי. לצערי שום דבר מזה לא מסוכם בחוזה. לעומת זאת, כן מוזכר בחוזה המשפט הבא "הגננת מצהירה כי הינה חברה באיגוד הארצי לגני ילדים פרטיים". אך כאשר התקשרתי לכל האיגודים הקיימים בכולם הכחישו שהיא חברה בהם. בראש החוזה היא מילאה ששנת הלימודים שבגינה נכתב הסכם ההתקשרות היא תש"ע למרות שהשנה היא תשע"ד. האם החוזה תקף? האם עדיין אצטרך לשלם את הקנס כפי שמצוין בחוזה? (חודש מראש הודעה ותשלום + חודש נוסף קנס + תשלום חודש אוגוסט)

עו"ד גילעד ושדי

במידה והתקשרת עם הגן מכיוון שהובטחו לך דברים מסוימים ובסופו של דבר הדברים הללו התגלו כלא נכונים זכותך המלאה להפסיק את התקשרותך. בנוסף, תוכלי לתבוע את אותה הגננת על הפרת חוזה ומצג שווא. עניין הקנסות מתייחס לכך שאת עוזבת את הגן ללא סיבות הקשורות בגן או בחוזה בינכם. במידה והנך יכולה למשוך את התשלומים ששולמו -עשי זאת. כמובן שיש לקרוא את החוזה בינכם לפרטיו. בהצלחה.