טל

טיפול לא אתי של עו"ד

שלום רב לבעלי היה עסק שכשל ונותר עם חובות רבים. לצערי, בעלי החזיק רק ב15% ממניות העסק, אך בשל העובדה ששותפו בעברו פושט רגל, נרשמו כול 100% ע"ש בעלי, וכעת השותף מתנער מכול אחריות, וכול החובות עלינו. לטיפול בחובות שכרנו את שירותיה של עורכת הדין שליוותה את העסק. בשל העובדה שגם לעורכת הדין נשאר חוב מהתקופה בה העסק עבד, נרשם לנו בחוזה בינינו הסעיף הבא: הלקוח מצהיר כי בשל שירותים משפטיים אשר נתנו לו בעבר, עומד לחובתו חוב של למעלה מ30000 ₪. הלקוח נותן הסכמתו כי ככל שיגיעו ו/או הגיע לידי עו"ד סכומי כסף האמורים להשתלם ללקוח, ינכה מהם עוה"ד את החוב כאמור במלואו ולאחריו יועברו יתר הכספים,ככל שיוותרו, לידי הלקוח. בכפוף לכך, מתחייב עורך הדין שלא לפתוח נגד הלקוח תיק הוצאה לפועל בגין חוב העבר. באחד התיקים שהתנהלו נגדנו נתנו ערבות ע"ס 10000 ₪ שעמדה כנגד התייצבות בבתי משפט. עם סיום התיק ולאור הקפדה על התייצבות זו, היינו אמורים לקבל חזרה את דמי הערבות. כשבעלי פנה לעו"ד שלו לבירור כיצד אמור לקבל סכום זה, התחמקה מספר פעמים, ולבסוף מתברר לנו היום כי פדתה את הכסף לזכותה "בהתאם לסעיף לעיל" לדבריה. כול בר דעת מבין כי נעשה פה לא אחר מאשר "מהלך מלוכלך", שהרי אין הערבות, המופקדת כתנאי מסוים כאמור לעיל, משמשת ככספים שאמורים להשתלם ללקוח (ככספים, למשל, שהיו מתקבלים בתביעה שכנגד). לא בכדי בחרה עורכת הדין להתחמק בשואלינו אותה מה בדבר אותה ערבות. מיותר לציין את המצב הרגיש בו אנחנו נמצאים, שהרי "גורלנו מופקד בידה של עורכת הדין" ומי ירצה להסתכסך עם אדם האמון על טיפול בתיקים שמעורבים בהם כספים רבים? מצד שני, אנחנו מרגישים מרומים ולא זו בלבד ש'נדפקנו' על ידי השותף אלא גם שעכשיו 'נדפקנו' על ידי עורכת הדין שלנו. זאת ועוד, חלק מהתשלומים עבור התיקים המטופלים נפדו והעברה שלהם לעו"ד אחר תהיה כרוכה הן בויתור על אותם כספים ששולמו והן בתשלום לאותו עו"ד. מה אומר החוק? מה עלינו לעשות?

עו"ד גילעד ושדי

טל שלום, באם לשון החוזה בינכם לבין עוה"ד תואם לכתוב בשאלתך, הרי יש כאן מקום לפרשנות. מובן וידוע כי כוונותיהם של שני הצדדים לא כללו את הכסף אותו היא פדתה. אך עו"ד ניצלה את הפרצה מלשון החוזה ועשתה את אשר עשתה. בכל מקרה הכספים לעו"ד ישולמו בדרך זו או אחרת ולכן לדעתי לא כדאי כרגע להיכנס ל"מלחמה" איתה,דבר שיוביל להפסד ממון נוסף. בהצלחה