אלון דוד

אישור חתימה על הסכם ע"י עו"ד

שלום רב, האם עו"ד חייב לרשום במו ידיו "אני מאשר שפלוני חתם בפני" ? האם העו"ד חייב לרשום בספרי החשבונות את פעולת האישור והתקבול ? תודה דוד

אלון דוד

תודה על תשובתך המהירה. התכוונתי להסכם\חוזה שעליו חותם כל צד בנוכחות עו"ד או נוטריון, שמאשר בכתב ידו , שהחותם חתם בנוכחותו ומוסיף את החותמת +חתימה ברורה. במקרה שלי , כל צד חתם בנפרד. אני חתמתי בפני נוטריון שרשם את האישור בכתב ידו +החותמת וחתימה . לעומת זאת הצד השני חתם והוסיף בכתב ידו (במקום העו"ד) "הנני מאשר שפלוני חתם בפני". ליד האישור ישנה חותמת + מס' רשיון ושם העו"ד. במידה והעו"ד , אליו פניתי ושלחתי עותק מהאישור שהוא כביכול חתום עליו, יכחיש את מעורבותו, אזי האם החוזה לא תקין, שכן יש פה זיוף האישור.? תודה דוד

עו"ד גילעד ושדי

בחתימה על הסכמים של שני צדדים אין בד"כ צורך באימות חתימה/אישור חתימה של עו"ד(אף לא בעסקאות מכר דירה). לקיום החוזה מספיקה חתימת שני הצדדים ללא עורכי הדין. באם צד חתם על ההסכם ובנוסף זייף חתימת עו"ד יש בכך עבירה פלילית של זיוף והתחזות אך זה לא מסיר מהחותם את התחייבויותיו עפ"י החוזה. בהצלחה.

אלון דוד

לעו"ד ושדי תודה רבה על תשובתך הנאמנה. בברכה דוד

עו"ד גילעד ושדי

ישנם מסמכים הדורשים אימות חתימת עו"ד (כגון תצהיר). באם כוונתך לפעולת אישור ותקבול של כספים הרי שעו"ד מחויב כמו כל בעל עסק להוציא חשבונית מס. לא ידוע לי על ספרי חשבונות. בהצלחה.