יפתח

תסבוכת במימוש חוזה

בצענו פעולה ללקוח עם גורם מבצע בחוץ לארץ, הכל פעל מצוין, כרגע על פי המוסכם נותר סכום לתשלום שהוסכם ברגע שנציג ללקוח מסמך מסוים והוא מתחייב לשלם רוב הסכום מועבר לצד ג בחוץ לארץ כדי לגמור את הפעולה. זמן הפעולה מרגע הזכיה בעסקה מוגבל לכחודש! הלקוח מסרב לשלם את הסכום שהוסכם בהסכם בכתב מוחלט! והגורם בחוץ לארץ לא מוכן לבצע את הפעולה לפני קבלת כסף מידית! הלקוח משחק במשחק מלוכלך ומאיים שיתבע אותי אם הפעולה לא תסתיים! נשמע כמו דילמת האסיר,לא? האם כדאי להודיע לו שאי תשלום כמוסכם ימנע בצוע הפעולה הסופית כתנאי? או הפוך לבצע את הפעולה בלי ששילם? זה ברור שמדובר בבנאדם שלא ירצה לשלם גם אחרי כן ואצטרך לתבוע אותו! דרך אגב בהסכם המקורי כתוב שאין הבטחה להצלחה ! בכל זאת זה הצליח השלב האחרון כפי שתארתי הוא הבעיה. האם סעיף אי הבטחת הצלחה מכסה אותי לגבי אי בצוע במידה ולא שילם! הזמן פועל לרעתו והוא מאיים כל הזמן! תודה

עו"ד גילעד ושדי

יפתח שלום, באם יש לך הסכם כתוב עם לקוח בו רשום כי הוא מתחייב לשלם סכום מסויים ובמועד בו צריך הוא לשלם הוא לא משלם, נשמע מדברייך כי זוהי הפרת הסכם ואינך מחויב להמשך ביצוע העסקה. הוציאו מכתב רשום ללקוח כי במידה ולא ישלם את הסכום עפ"י ההסכם לא תוכל החברה לממן זאת מכיסה וכל שלבי העסקה מוקפאים עד לתשלום. במכתב קבעו תאריך עד אליו צריך הלקוח לשלם על מנת להשלים את העסקה. בהצלחה

יפתח

תודה לך גלעד, מעולם לא נתקלתי בבעיה כזו, יתר על כן, ברגע שהעברתי לו את נמסמך הקובע, צרפתי לו דרישת תשלום מיידית!, כולל טלפונית הבהרתי לו! הוא תעלם ודורש הכנתם של מסמכים נלווים כאילו ממשיכים בתהליך. אל מסמכים שמכינים פה כהמשך התהליך, הזמן מוגבל. האם משפטית אני לא מוגן לחלוטין בזה שדרשתי תשלום מיידי מוסכם? תודה היו מקרים כאלה בבית משפט שתעו ונפסידו?

עו"ד גילעד ושדי

כפי שהנך יכול להבין, הסיוע שאתה מקבל כאן בפורום חשוב, אך הנו בגדר "עזרה ראשונה". לא קראתי את סעיפי החוזה ואינני יודע באיזה תחום מדובר. ישנם תחומים בהם החוק מגן על צרכנים יותר מבתחומים אחרים . על כן, תשובתי אלייך נובעת אך ורק מקמצוץ המידע שהעברת לי. ולמקרה דנן, במידה ובהסכם בינכם יש חובת תשלום שלא שולמה יתכן ואינכם מחויבים בהמשך ביצוע העסקה . לבדיקה קפדנית מוטב כי תתייעץ עם עו"ד מומחה. בהצלחה

יפתח

בחוזההוא שלח מכתב מעורך דין שהוא מודיע שעלי להשלים את העסקה על חשבוני כמובן בנגוד למוסכם, הוא דורש מסמכים הנדרשים להכנה לצוך ההמשך, ועורך דינו טוען שאם זה לא יבוצע יגרם נזק בלתי הפיך במסגרת הזמן המוקצב ! שלא יהיה ספק החטזה ברור הוא חייב לשלם ברגע הצגת המסמך הקובע! הוא אמר שהעניין הוא כספי בלבד החוזה לכ מעניין אותו , משהו פה יתרסק? ככן יש מגבלת זמן זה ראש בראש, ? מי ימצמץ ראשון? יש משהו נוסף לעשות ? לא מדובר בסכום גדול מאוד, אבל בהפרה בוטה של ההסכם!