שגיב

המחאת זכות לעורך דין

שלום רב, יוצגתי על ידי עורך דיןואף זכיתי בתביעה אזרחית על סך 120.000 ש"ח, במקביל לפסק הדין נוצרו חילוקי דיעות בין עורך דיני לביני, ואז שלחתי אליו מכתב שלא ינקוט באף הליך נגד הנתבע מבלי לקבל את הסכמתי לכך, עורך דיני למרות זאת פתח תיק בהוצל"פ נגד הנתבע ואך גבה את הכספים מהנתבע, וזאת מבלי הסכמתי, יודגש כי חתמתי על המחאת זכות לעורך דיני שבו הינו יכול למשוך את הכספים אשר ברשותי, יחד עם זאת במכתבי אליו ציינתי שלא ינקוט באך הליך נגד הנתבע, אכן מדובר בהמחאת זכות אך לא בהמחאה בלתי חוזרת, ומשום כך מכתבי אליו מבטל את ההסכם בינינו?האם עורך דיני רשאי לגבות את הכספים? בתודה מראש

עו"ד גילעד ושדי

שגיב שלום, נראה כי אם שלחת לעו"ד את המכתב בטרם החל לעבוד על הגבייה ופתיחת תיק ההוצל"פ עומדת לך הזכות לא לשלם על שירות שלא הזמנת. במידה והנך בטוח בפרטים וכן בפרטי התאריכים והקדימות של הדברים יכול אתה לנסות למנוע את משיכת הכספים שבגינן נעשו עבודות שלא הזמנת. במידה ועו"ד מנצל את זכויותיו למשוך כספים שאינם שייכים לו זו עבירה אתית . בדוק היטב את הדברים והתייעץ עם עו"ד. בהצלחה.