בעיה

חוזה מטריד

חתמתי על חוזה עם אגודה קהילתית כתנאי לבניית בית ומגורים בישוב, החוזה מגן על חברי האגודה שכבר נמצאים בה ושולל ממני זכויות לרבות תלונות על מטרדים שונים למשל רעש, אי שימוש במדשאות המקום ללא אישור. כמו כן החוזה מחייב אותי להחלטות של הנהלת האגודה גם אם הרוב רוצה אחרת. דבר חשוב מאד ותמוה, הנהלת האגודה יכולה להוציא אותי מביתי ולמכור את נכסי במקרה שלא אעמד בתנאיה, האם זה חוקי??? שאלתי היא האם יש אפשרות לצאת מחוזה חד צדדי זה, שהיווה תנאי לבנייה ומגורים?? האם חוקי להוציא אותי מביתי הרשום על קרקע פרטית שלי?? אודה לך מאד על תשובה, שאלות אלו ועוד מטרידות כ 30 משפחות נוספות

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

עולה משאלתך חשש כי חתמתם על חוזה מפלה שאינו תואם את רוח החוק ופסיקת ביהמ"ש. בית המשפט המחוזי קבע בעבר, כי הזכות להתאגדות, הכוללת בחובה את הזכות שלא להתאגד, הינה זכות יסוד במשפט הישראלי, ועל כן לא ניתן לכפות על אדם בעל זכויות קנייניות בנכסים בישוב, להישאר כחבר באגודה. עם זאת, בית המשפט אינו קובע באופן חד משמעי האם היה מכריע באופן זהה אילו הוכח כי המבקש חתם על התחייבות כזו עם קבלתו לישוב. ומצד שני ניתן לראות פסיקה של בימ"ש מחוזי כי ניתן לכפות על חברי הקיבוץ שהופסקה חברותם למכור את זכות החכירה שלהם בבית המגורים בקיבוץ, וזאת מכוח הסכם שיוך הדירות שנחתם בין החברים לבין הקיבוץ. יש להתייחס לכל מקרה לגופו. עליכם להתייעץ עם עו"ד המתמחה באגודות שיתופיות ויתכן וימליץ לכם לפנות לביהמ"ש בבקשה לבטל את ההסכם עליו חתמתם. בהצלחה