אבי

זכויות חוזיות וחיובים בחוזה מתנה, מקרקעין

שלום, שאלה קצת מורכבת אני אשמח אם תוכלו לכוון אותי. בעיר הולדתי עורכים כמו בערים רבות אחרות הגרלה לזכייה בזכות לקנות דירה (ובתנאים משופרים). ההגרלה מתייחסת אליי ולבת זוגתי. בתקנון שהופץ יש שתי הגבלות: 1.איסור מכירת הדירה במשך 10 שנים. 2.התחייבות למגורים במשך 10 שנים של בני הזוג שזכו בהגרלה. בנוסף מצוין, כי :" זכאי אשר עלה בהגרלה, לא רשאי להסב ו/או להעביר את זכותו לחתום על בקשת ההתקשרות בקשר עם הדירה שבחר, לכל צד ג' כלשהו, לרבות מקרב בני משפחתו (למעט בן בת הזוג אליו נשואים). שאלתי היא, אם מעוניין (בהנחה שעולה בהגרלה) להעניק במתנה את זכייתי וזכויותי כמו גם חובתיי בדירה במתנה- נניח לבן משפחה, האם אפשרות זו מותרת וחוקית? כי, ממה שאני מבין, אין איסור על כך בחוזה. האם החיוב לגור במשך 10 שנים כמו גם להימנע ממכירת הדירה לתקופה זו יחול על מקבלי המתנה ולא על נותן המתנה? והאם המשכנתה ניתנת לרישום על מקבלי המתנה ולא על נותן המתנה? תודה רבה, אשמח לכל הכוונה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

השאלה שלך עוסקת בנושא פרשנות חוזה. עפ"י מה שכתבת וצוטטת מלשון החוזה יש מגבלה בהעברה לאחר אלא אם הוא בן זוגך. במידה והבנת אחרת או נכתב אחרת אין מניעה כי תעביר את זכותך לאחר ואותו אחר יכנס כנראה בנעלייך לעניין הזכויות והחובות כמו כן לעניין ה 10 שנים והמשכנתא משום שאותו "אחר" יצטרך הוא לחתום על החוזה מול הרשות ומול הקבלן ובקודה זו הנך יוצא מהתמונה. אני מאמין כי הרשות מעגנת עצמה היטב בחוזה ולכן לא תוכל לעשות זאת בסופו של דבר אלא אם כן מצאת פרצה מסויימת. לשאלת לעניין מניעה חוקית - אין מניעה חוקית משום שאין חוק ממשי המתייחס לעניין .זהו עניין חוזי בין שני צדדים. בהצלחה.