בנימין

חוזה התקשרות עם חברת כבלים ללא חתימה

שלום יש לי בעיה עם חברת הוט. הם התחילו לחייב אותי בהוראת קבע כמנוי שלהם למרות שמעולם לא ביקשתי להיות מנוי על הטלויזיה שלהם. הייתה רק התעניינות מצידי. יש להם את פרטי החשבון שלי בגלל שאני מנוי של האינטרנט שלהם. הם טוענים שהם שלחו לי למייל חוזה התקשרות איתם. אבל מה שהם מתעלמים ממנו זה שמה שהם שלחו לי למייל מה שהיה אמור להיות מסמך שבו רשום שאני אמור לקבל זיכוי של 100 שקלים מהם. הם כמובן לא שלחו את הזיכוי למרות למעלה מ-10 שיחות אליהם כשבכל פעם נאמר לי ש"ממש עכשיו שולחים" מה שבפועל קרה זה שהם לא שלחו את הזיכוי עד היום אבל הם שלחו חוזה התקשרות איתם. זו חוצפה ממדרגה ראשונה. לא חתמתי על שום דבר ולא הסכמתי להיות מנוי שלהם. בחיוב הקרוב של הויזה אמור לרדת החיוב הראשון ואני רותח. שאלתי היא, האם מותר להם להפוך אותי למנוי שלהם למרות שמעולם לא חתמתי על מסמך כזה והאם מותר להם להסתמך על שיחת טלפון שבה השתמע כאילו שאני רוצה להיות מנוי של הטלויזיה שלהם??

עו"ד ירון מרויץ

בנימין שלום, ראשית סליחה על העיכוב בתשובה. ממכתבך עולה כי מעולם לא התחייבת להיות מנוי של הוט, ואם זהו אכן המצב, הרי שאין לך כל חובה לשלם להם דמי מנוי. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי הסכם יכול להקשר גם בע"פ, כך שעליך לבדוק את עצמך היטב האם בשיחת הטלפון בה, לדבריך: "השתמע כאילו שאני רוצה להיות מנוי של הטלויזיה שלהם" אכן לא נתת הסכמה ברורה להיות מנוי כזה. שיהיה המשך יום נעים, ירון