מני

אתיקה של עורך דין בניסוח הסכם

על פי כללי האתיקה של הלשכה : (א) לא יעלה עורך דין, בין בעל פה ובין בכתב, טענה עובדתית או משפטית ביודעו שאינה נכונה. האם זה כולל בניסוח הסכם / חוזה ? האם עורך דין שמנסח חוזה / הסכם שכולל הטעיה בעובדה מהותית שיש בה כדי להשפיע מהותית על תוצאות ההסכם , על חיי החותמים עליו ונזק כספי ניכר עובר בכך על הכלל מס' 34 לכללי האתיקה של הלשכה ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

הסעיף שהעלית מדבר על התדיינות בביהמ"ש ובכתבי בית דין. במידה והעלה העו"ד פרטים שאינם נכונים משום שהיה כלי בידי שני אנשים שביקשו לעשות הסכם ביניהם ספק אם תעלה לך טענה זו. שני צדדים יכולים לנסח הסכמים ולכתוב בהם כל העולה על רוחם (למעט עניינים פליליים). במידה ועו"ד העלה דברים על דעת עצמו לשם ההטעיה כנראה ויש כאן בעיה אתית. על כך יצטרכו להחליט חברי ועדת האתיקה בלשכה במידה ותבחר להגיש תלונה בדבר. בהצלחה.